Diş Sızlaması
Diş sızlaması neden olur sorusunun yanıtı, diş sızlaması problemi yaşayan insanlar tarafından merak ediliyor. Dişlerde sızlama, verdiği acı sebebi ile günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bu sızlamalar dışın içerisinde olabildiği gibi diş çevresinde de meydana gelebiliyor. Diş sızlaması birçok farklı faktöre bağlı olarak gelişebiliyor. Diş sızlamasının sebepleri nelerdir, diş sızlaması neden olur, diş sızlaması nasıl geçer, nasıl tedavi edilir sorularının yanıtlarını arıyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Diş Sızlamasının Nedenleri
Dişte sızlama problemi pek çok insanın karşılaşabildiği bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Her gün binlerce insan bu problemi yaşıyor. Dolayısıyla diş sızlamasının nedenleri oldukça merak edilenler arasında. Dişlerdeki sızlama yalnızca dişlerdeki problemler ile ilgili olarak karşımıza çıkmıyor. Sızlama probleminin giderilmesi ya da önlenmesi açısından bütünsel bir ağız sağlığı önemli bir faktör olarak görülüyor.
Tatlı ve Şekerli Yiyeceklerin Tüketimi
Diş hekimleri , tatlı ve şekerli yiyeceklerin tüketiminin diş sızlamasına neden olan en önemli faktörlerden biri olduğu konusunda uyarıyor. Tatlı aromaları sevenler için, tatlı ve şekerli yiyecekler yendikten sonra dişlerin mutlaka fırçalanması gerektiği öneriliyor.
Diş Hassasiyeti
Diş hassasiyeti , diş sızlamasına neden olan faktörler arasında ilk sıralarda olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle sıcak ya da soğuk yiyecek ve içecek tüketimi kimi zaman diş hassasiyetinin yaşanmasına ve dolayısıyla dişlerde sızlama durumunun ortaya çıkmasında sebebiyet verebiliyor. Kimi zaman ekşi gıdaların tüketiminin de dişlerde hassasiyete sebep olduğu biliniyor.
Diş Çürükleri
Diş yapısının aşınması sonucunda diş yüzeyinde oluşan mikro çizikler bakterilerin üremesine elverişli bir ortam sağlıyor. Bu durum ise diş çürümelerine yol açıyor. Diş çürümelerinin diş sızlaması sorununun yaşanmasına sebep olabildiği biliniyor. Dişlerinizde bir çürük fark ettiğinizde en kısa sürede içerisinde tedavi ettirmeniz büyük önem taşıyor.
Ağız İçi İltihaplanmalar
Diş sızlaması neden olur sorusunun cevaplarından biri de elbette diş eti iltihaplanmaları. Ağız içinde oluşan apselerin diş sızlaması problemlerine yol açabileceği biliniyor. Apse sorunu ile karşılaşırsanız tedavi almanız önemlidir. Bunun yanında ağız içinde apse oluşumunu önlemek için zaman zaman çeşitli gargaralar, ağız temizle suları ya da tuzlu su kullanabilirsiniz.
Diş Eti Problemleri
İyi bir ağız sağlığı için en önemli faktörlerden biri ise diş etleri olarak karşımıza çıkıyor. Yalnızca dişlere değil diş etlerine de gereken özeni göstermekte fayda var. Diş eti tahrişlerinin de diş sızlaması problemine yol açabileceği biliniyor. Diş eti sağlığının iyi şekilde sağlanması için diş fırçalarken diş etlerinin de hafifçe temizlenmesinin yanında gargara ya da ağız temizleme sularının düzenli olarak kullanılması büyük önem taşıyor.
Dolguların Hasar Alması
Ağzınızda daha önce yaptırmış olduğunuz dolgular var ise ve sızlamalarınız dolgunun olduğu taraftaysa, diş sızlamanızın sebebi yaptırmış olduğunuz dolgunun zarar görmüş olması olabilir. En kısa sürede bir diş hekimine başvurup dolgunuzu yeniletmek sizin için bir çözüm olabilir.
Diş Kırıkları
Hareketli apareyler genel olarak çocuk hastalara uygulanmaktadır. Basit düzeydeki diş yamukluklarını ve iskeletsek anormallikleri bu tedavi yöntemi ile düzeltilebilir. Eğer uygun olan yaşta ve yeterli sürede kullanılırsa maliyet olarak uygun bir tedavi yönteminden bir tanesidir.
Yirmilik Dişler
Eğer yirmilik dişleriniz çıkmaktaysa dişlerinizdeki sızlama problemlerinin sebebi bu olabilir. Yirmilik dişlerin çıkma esnasında ağrı ve sızlama yapabildiği biliniyor.
Diş Sızlaması Nasıl Geçirilebilir?
Diş sızlamasının nedeninin anlaşılması ve doğru şekilde tedavi edilebilmesi için en kesin çözüm bir diş hekimine gitmek. Ancak, diş sızlaması sorunlarının giderilmesi amacıyla uygulanabilecek birkaç yöntem bulunuyor.
- • İlki, ağız içi hijyenin sağlanması. Ağzınızı güzelce temizlemek diş sızlama probleminizi hafifletebilir veya ortadan kaldırabilir. Diş ipi kullanımı, diş aralarına kaçan parçacıkların temizlenmesi konusunda önemlidir.
- • Antibakteriyel özelliklere sahip sarımsak, biberiye gibi gıdalar diş sızlamalarının geçirilebilmesi için kullanılmaktadır.
- • Sızlayan bölgeye karanfil yağı sürmek de probleminizin hafiflemesine yardım edebilir. Ağzınızı iyice temizledikten sonra sızlayan bölgeye bir pamuk yardımıyla karanfil yağı sürebilirsiniz.
- • Probleminiz sizin için dayanılamayacak bir durumda ise ağrı kesicilerden yardım alabilirsiniz. Diş sızlamanız geçmiyor ve sürekli olarak diş sızlaması neden olur, neden geçmez gibi soruların cevaplarını arıyorsanız, uzman bir hekime görünmenizde fayda var.
Diş Hekimi Bursa
Diş sızlamasına sebep olan yukarıdaki nedenlerin tedavisi için diş hekimi niz ile bağlantıya geçebilirsiniz.
Yorum Yaz