İçindekiler
- Gülerken Diş Eti Görünmesi
- Diş Eti Gülüş Estetiği Neden Yaptırılır?
- Diş Eti Ne Kadar Görünmeli?
- Diş Eti Büyümesinin Nedenleri
- C Vitamini Eksikliğine Bağlı Diş Eti Görünmesi
- Ergenlik Çağı Sonunda Diş Eti Büyümesi
- Gülüş Estetiği Nasıl Yapılır?
- Gülerken Diş Eti Görünmesi Tedavisi
- Pembe Estetik Nedir?
- Gülüş Estetiği Bursa 2022
Gülerken Diş Eti Görünmesi
Diş eti görünmesi nedenleri çok farklı etkenlere bağlı olabilmektedir. Diş etinin yapısı ve gelişim aşamasındaki detaylar belirleyici olabilmektedir. Gülerken diş eti görünmesi gülüş tasarımı ve estetiği yapılırken sorun olarak görülmektedir. Diş etinin olması gerekenden daha çok görünmesi, diş yapısı harici etkenler vs. Hekim kontrolüyle düzeltilebilmektedir
Diş Eti Gülüş Estetiği Neden Yaptırılır?
Gülerken diş etlerinin görünme miktarı belirli bir uyum ile aranmaktadır. Dudak ve dişler gülme esnasında orantılı olarak 2 mm civarında diş eti görünmesi normaldir. Diş eti büyümesi olan kişilerde 10 mm civarında görünebilmektedir.
Diş Eti Ne Kadar Görünmeli?
Gülerken diş etinin ne kadar görünmesi sorusu, miktarı belirli bir uyum ile aranmaktadır. Dudak ve dişler gülme esnasında orantılı olarak 2 mm civarında diş eti görünmesi normaldir. Diş eti büyümesi olan kişilerde 10 mm civarında görünebilmektedir.
Diş Eti Büyümesinin Nedenleri
Diş eti büyümesinin nedenleri bazen ağız içindeki diş yerleşim düzenindeki hatalara bağlı olabilmektedir. Yaygın görülen etkenler aşağıdaki gibidir:
- Çene üstü ve altındaki karşıt dişlerde tam oturmayan düzen, birbirine sürten dişlere bağlı et değişiklikleri
- Diş çürüklerine bağlı görülen boşluk
- Ağız içi bakım olmamasına bağlı bakteri çoğalması, diş etlerinin şişmesi
- Yanlış diş hekimi müdahaleleri
- Diş köklerine kalıntı besin gömülmesi ve iltihap gibi sorunlar olması
- Uzun süre ağız yoluyla nefes almak, burundan nefes alacak kanalların daralması
- Diş yerlerinin değişmesi tedavisi ortodonti etkileri
- Zararlı dil hareketi alışkanlıkları, dilin diş etlerine sürekli teması
- Diş etine köprü tedavisi nedeniyle ek baskı olması
- Diş etine temas eden protezlerin anormal baskıya neden olması
- Kişinin çene ve diş yapısı kaynaklı problemler vs.
Yukarıdaki sebepler ve daha bir çok neden sebebiyle oluşabilmektedir.
C Vitamini Eksikliğine Bağlı Diş Eti Görünmesi
C vitamini eksikliğine bağlı diş eti sorunları sık rastlanan bir durumdur. Diş etlerinde vitamin eksikliğinden kaynaklanan şekilde kanamalar olacaktır. Bu da dokuda ödem ve bazı form değişiklikleri anlamına gelebilir. İltihaplanmayı engellemek ve kanamaya neden olmamak için vitamin değerlerine bakılması faydalı olacaktır. Dişeti kenarında c vitamini eksikliği nedeniyle büyüme olanlar için enjeksiyon yapılmaktadır. Yerel etkenlerin kaldırılması için özellikle üst çenedeki dişlere ekstra önem vermek gerekmektedir.
Ergenlik Çağı Sonunda Diş Eti Büyümesi
Ergenlik çağı sonunda diş eti büyümesi sorunu genellikle geçici bir durum olarak görülmektedir. Vücudun değişimi tamamlanırken ödem ve diğer etkenlerle kan akış hızındaki değişikliklerle beraber dişlerde yansımalar olabilir. Kalıcı bir sorun olduğunda mutlaka doktora başvuru olmalıdır.
Gülüş Estetiği Nasıl Yapılır?
Gülerken diş eti görünen ve bundan rahatsız olan kişiler için gülüş estetiği uygulamaları yapılabilmektedir. Bir hekime başvuru yaptığınızda öncelikle sorunun kaynağına bakılarak çözüm arayışına girilmektedir.
- • Daimi dişlerdeki sorunlar varsa diş yerleşim sorunları uygun tedavilerle giderilmektedir.
- • Üst çene kemiğindeki aşırı genişleme için çözüm tedavisi uygulanır.
- • Dudak yapısının kalkmasına neden olan durumlar varsa kas ve doku onarımına yönelik işlemler sağlanır.
Gülerken Diş Eti Görünmesi Tedavisi
Gülerken diş eti görünmesi tedavisi için en yaygın görülen tedavilerden pembe estetik olarak bilinen diş etinin tekrar şekillendirilmesi işlemidir. Diş boyunun uzatılması ve ortodonti tedavileri, ameliyatlar da yaygın şekilde uygulanmaktadır.
- • Diş boyunun uzatılması tedavisinde diş eti çizgisi kıstas alınarak daha üste çekilen diş hizası vardır. Cerrahi müdahalelerle işlemler yapılabilmektedir. Fazla kemik varsa, bu cerrahi işlemlerle çıkarılabilir. Çene kemiğindeki şekilsizlik sorunu çözülmüş olur.
- • Dudak kaslarından kaynaklanan diş etlerinnin fazla görülmesi durumu var ise botoks uygulaması yapılabilmektedir. Etki gösterdiği süre değişebilmektedir. Genellikle 6 ayda bir yeniden yapılması gerekecektir.
- • Çenede genişlemeye bağlı diş eti görünmesinde, diş teli tedavilerine başvurulabilir. Cerrahi müdahaleler gerekiyorsa uygun tedavi süreci oluşturulmaktadır.
Pembe Estetik Nedir?
Pembe estetik , tasarlanan gülüş çizgisine ulaşmak için, diş etine cerrahi olarak tekrar şekillendirme işlemidir. İşleminin kaç dişe yapılacağı diş hekimi tarafından belirlenmektedir.
Pembe Estetik Fiyatı Ne Kadardır 2022?
2022 yılı pembe estetik fiyatları ne kadar? Tdb nin 2022 için belirlemiş olduğu fiyat tarifesine göre pembe estetik fiyatları, yani gingivoplasti ücreti tek diş için 490 tl dir.
Pembe Estetik Zararlı Mı?
Pembe estetik zararlı mı ? Yapılacak olan işlem planlaması ve yapan diş doktorunun doğru işlem yapması ön şartı ile herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Pembe Estetik Fiyatı Ne Kadardır 2022?
2022 yılı pembe estetik fiyatları ne kadar? Tdb nin 2022 için belirlemiş olduğu fiyat tarifesine göre pembe estetik fiyatları, yani gingivoplasti ücreti tek diş için 490 tl dir.
Pembe Estetik Kaç Günde İyileşir?
Pembe estetik kaç günde iyileşir? Operasyon olduçka mimimal bir alanda yapılmaktadır. Bu sebeple iyileşme süresi 1-7 gün arasında sürmektedir.
Pembe Estetik Kalıcı Mı?
Pembe estetik kalıcı mı? Eğer diş eti büyümesi sistemin rahatsızlıklar kaynaklı değil ise pempe estetik kalıcıdır.
Diş Eti Törpüleme İşlemi Nedir?
Diş eti törpüleme , aslında pembe estetik uygulamasının halk arasaındaki adıdır.
Gülüş Estetiği Bursa 2022
Gülüş estetiği Bursa 2022 , tek bir diş hekimliği anabilim dalı tarafından tedavi uygulanması prosedüründen çok multidsipliner bir yaklaşım ile bir çok uzmanın bir araya gelip uygulama yapılması işlemidir. Örnek vermek gerekirse, diş eğriliği konusunda sıkıntıları olan bir hasta için ana diş doktoru ortodontist olsa bile, cerrahi, peridontoloji ve protez gibi birimlerin tedaviye dahil olması gerekebilir.
Yorum Yaz