İmplant Nedir?
İmplant, diş köprüleri, kronlar ve protezler gibi çeşitli restorasyonları desteklemek için çene kemiğine implante edilen küçük titanyum vidadır. İmplant, eksik dişlere bir çözümdür. Diş implantları, yedek dişleri sabitleyen küçük, titanyum direklerdir. Diş implantları doğal diş kökleri gibi işlev gördüğünden, en iyi diş değiştirme seçeneği olarak yaygın olarak kabul edilirler. Rahattırlar ve doğal dişlere benzerler. İmplantların bazı alternatifleri ise kısmi veya takma dişlerdir. Dental implant prosedürleri karmaşık olsa da implantlar gerçek bir dişin görünümüne ve işlevine sahip olacak şekilde üretilmiştir. Titanyum gibi metallerden üretilen implantlar, üretim yeri gibi farklılıklardan dolayı fiyatları değişiklik göstermektedir.
İmplantlar Hangi Durumlarda Kullanılır?
İmplantlar hangi durumlarda kullanılır? Diş implantları, diş kaybı hastalarına sayısız önemli faydalar sunar. İmplantlar kemik dokusunu uyarır ve kemik yoğunluğunun azalmasını önler. Çok çeşitli restorasyonlar için mükemmel destek sağlarlar ve herhangi bir sayıda kayıp dişin yerine kullanılması için idealdirler. Tek diş için implantlar kullanılabileceği gibi, tam dişsizlik durumunda da (kemik yoğunluğu kontrol edilmeli) implantlar kullanılabilir. Özellikle nispeten genç ve rahat diş kullanımı tercih eden hastalar için en iyi çözüm olarak görülebilir.
İmplant Ameliyatı İle Diş Takılmasına Kadar Ne Kadar Süre Geçer?
Ameliyat ile protez takılmasına kadar geçen süre 4-6 ay kadardır. İmplantların öncelikle kemik ile kaynaşmasını beklemek germektedir. Bu süre yaklaşık olarak 3-3,5 ay kadardır. Sonrasında protez aşamasına geçilir.
İmplant Kimlere Yapılabilir?
İmplant kimlere yapılabilir? diye soracak olursanız, dolgu yerleştirme veya kanal tedavisi gibi bir diş prosedürü geçirecek kadar sağlıklı olan çoğu insan diş implantları için iyi adaylardır. Herhangi bir kronik sağlık sorununuzun olması veya ilaç kullanıyor olmanız implant almanızı engellemeyecektir, ancak diş hekiminizin başarılı bir operayon gerçekleştirmesi için işlem sırasında bazı önlemler alması gerekebilir. Ayrıca implantı desteklemek için yeterli miktarda yoğun kemik dokusuna sahip olmanız gerekir. Bununla birlikte, diş kaybından sonra sık görülen kemik kaybınız varsa, kemik grefti prosedürü dokuların yeniden inşasına yardımcı olabilir.
İmplant Tedavi Süreci Nasıl?
İmplant tedavi süreci nasıl oluyor? Dental implantların yerleştirilmesi iki aşamalı bir işlemdir: İmplant yerleştirme ve restorasyonların yerleştirilmesi. Diş hekiminiz, öncelikle çenenizin ve dişlerinizin röntgenini çekecektir. Sürecin bu kısmı genellikle sadece lokal anestezi gerektirir. Diş hekiminiz küçük titanyum çubuğu çene kemiğine yerleştirir ve diş eti dokularını birkaç dikişle kapatır. Diş etleri yaklaşık bir hafta içinde iyileşir, ancak implantın ağız yapısına uyum sağlaması için birkaç ay beklemeniz gerekir. Beklerken size geçici bir diş restorasyonu takılabilir. Daha sonra restorasyonlarınızın implant abutmentlerinize kalıcı olarak yapıştırılması işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem sonrası talep ettiğiniz diş protez türüne göre üst yapı işlemi baylayacaktır. Üst yapılarda bir çok yöntem olmasına rağmen en çok tercih edilen yöntem zirkonyum kaplamadadır. Işık geçirgenliği insan dişine oldukça yakın olan bu malzemede oldukça estetik görünüm elde etmek mümkündür. Fiyatı Zirkonyuma göre ucuz olan metal destikli diş protezleride kullanılabilmektedir. Diş Protez fiyatları hesapmala aracı ile daha detaylı fiyat bilgisi için link e gidebilirsiniz.
İmplant Tedavisi Zor mu?
İmplant tedavisi zor mu? Sorusu en çok merak edilenlerdendir. Tedavi aslında korkutucu olarak göründese, uzun zamandır uygulanan bir tedavi prosedürüdür. Operasyon sırasında herhangi bir ağrı hissedilmez. Sonrasında kişiden kişiye değişmekle birlikte ağrı oluşumu gözlenebilir. Ancak bu durum bir iki gün kullanılacak olan ilaçlar ile çok kolay bir şekilde atlatılabilmektedir.
Tek Diş İmplant Fiyatı Nedir?
Tek diş implant fiyatı nedir? İmplant yapılacak diş, estetiğin dikkate alındığı bir görünür bölgede olup olmamasına, seçilecek olan implant markasına, kemik yapısına göre değişiklik göstermektedir. Detaylı fiyat bilgisi için link te bulunan hesaplama aracını kullabilirsiniz.
Bursa İmplant Merkezi
Kliniğimizde, implant opeasyonu çene cerrahımız Dr. Dt. İlyas Köse, protez kısmını ise protez uzmanımız Dr. Dt. Oğuz Süleyman Özdemir tarafından yapılmaktadır. Detaylar için kliniğimize ulaşabilirsiniz.
Yorum Yaz