Köprü Diş Nasıl Yapılır?
Köprü diş nasıl yapılır sorusu diş köprüsü yaptıracak pek çok kişi tarafından merak edilenler arasında karşımıza çıkıyor. Ağız ve diş sağlığı konusunda oldukça uzun zamandır uygulanan olan diş köprüsü yönteminin genellikle estetik açıdan gülüşün düzeltilmesi amacı ile yapılıyor. Günümüzde doğal diş görüntüsüne oldukça yakın olan köprüleri yapabilmek teknolojik gelişmelere bağlı olarak oldukça kolay. Bu uygulamanın yapılması sırasında ise komşu dişler küçültülerek aradaki boşluğu kapatmak amacı ile hazırlanan kaplamalar kullanılıyor. Ağızdaki diş eksikliklerinin kapatılabilmesi için farklı implant uygulamalarının da yapıldığı bilinmekle birlikte aynı zamanda farklı diş köprüsü türlerinden de bahsedebilmek mümkün. Köprü diş nasıl yapılır sorusunun yanıtını arıyorsanız diş köprüsünün farklı türlerini bilmenizde de fayda var.
Diş Köprüsü Çeşitleri
Ağız ve diş sağlığı konusundaki teknolojik gelişmelere paralel olarak günümüzde farklı diş köprüsü türlerinden bahsedebilmek mümkün. Geleneksel yöntem sıklıkla kullanılıyor ve yaygın olarak biliniyor olsa da diş köprüsü türleri ise üç gruba ayrılıyor.
Geleneksel Diş Köprüsü
Sıklıkla kullanılan bu yöntemde eksik olan dişlerin iki yanındaki dişleri kaplayacak şekilde kron kaplamalar kullanılmaktadır. Kaplamların ortasında bulunan ve eksik dişin görevini görecek şekilde tasarlanan gövde diş ise diş köprüsünün diş eksikliğini kapatmasını sağlamaktadır.
Maryland Diş Köprüsü
Özellikle ön dişlerdeki eksiklikler söz konusu olduğunda kullanıldığı bilinen bu yöntem, yalancı bir diş hazırlanarak diş eksiğinin hemen yanında bulunan iki dişin arka kısmına yapıştırılması işlemidir. Tutma özelliği geleneksel diş köprüsüne oranla daha düşük olsa da bu yöntem ön dişlerde gerçeğe yakın daha doğal sonuçlar alınması amacı ile tercih edilebilmektedir.
Serbest Sonlu ve İmplant Diş Köprüsü
Eğer eksik olan dişin yalnızca bir yanında sağlam bir komşu diş bulunuyorsa diş köprüsü yapmak amacı ile bu yöntem tercih edilebilmektedir. Olmayan ikinci komşu diş için yapılan implant tan sonra geleneksel diş köprüsü yöntemindeki gibi, komşu dişlere kaplamalar takılarak diş eksikliği kaplamalar arasında yapılan yalancı dişler ile kapatılmaktadır.
Diş Köprüsü Ömrü Ne Kadardır?
Daha önceden bir şekilde kaybedilmiş olan dişlerin eksikliğinin kapatılarak hem çene fonksiyonunun hem de gülüş estetiğinin tekrar kazandırılması amacı ile uygulanan diş köprüsünün ömrü aslında bir yandan kişinin yaptığı bakıma paralel şekilde olacaktır. İyi baktığınız ve temizliğini iyi sağladığınız takdirde diş köprülerinin ömürleri daha uzun olur. Ancak ortalama olarak diş köprüsü ömrünün 5 ila 15 yıl arasında değiştiğini söyleyebilmek mümkündür.
Köprü Diş Bakımı Nasıl Yapılır?
Köprü diş bakımı özellikle yaptırdığınız köprülerin uzun ömürlü olması ve sağlam şekilde kalması açısından önem taşımaktadır. Dolayısıyla diş köprüsü yaptırdıysanız bakımına dikkat etmeniz önem taşıyor. Diş köprüsü bakımı için ise günde en az iki kez, köprünün etrafındaki diş etlerini de kapsayacak şekilde dişlerin düzenli olarak fırçalanması ve günde bir kez de diş ipi ile diş aralarının temizlenmesi öneriliyor. Aynı zamanda kaplamalarınızı temizlemek için ara yüz fırçalarını da kullanmalısınız. Bunun yanı sıra sert yiyeceklerin kaplama olan kısım ile çiğnenmemesi, diş köprülerinin uzun ömürlü olması açısından önem taşıyan noktalar arasında karşımıza çıkıyor.
Diş Köprüsü Kaç Seansta Yapılır?
Diş köprüsü kaç seansta yapılır sorusunun da merak edilenler arasında olduğu bilinmektedir. Diş köprüsünün hazırlanması ve ağız içine uygulanması belli bir süreyi kapsamaktadır. Bu süre, diş ölçüsünün alınmasının ardından laboratuvar işlemlerini kapsayacak şekilde yaklaşık olarak 3 ya da 4 seansı kapsar. Ortalama olarak 1 hafta içinde diş köprüsü işlemlerinin tamamlandığı bilinmektedir.
Köprü Diş Fiyatları Ne Kadar?
Köprü diş fiyatları da merak edilenler arasındadır. Ancak bu uygulama prosedürü hakkında net bir fiyat vermek mümkün olmamaktadır. Köprü diş fiyatları, • Ağız içindeki eksik diş sayısı
- • Kaplamalar için kullanılması planlanan malzemeler
- • Farklı ağız ve diş problemlerinize yönelik olarak uygulanacak tedavi yöntemleri
- • Yapılması planlanan köprü çeşidine yönelik olarak ortaya çıkabilecek olan ek maliyetler
Gibi pek çok farklı faktöre bağlı olarak değişmektedir. Dolayısıyla köprü diş nasıl yapılır sorusunun yanıtını araştırıyor ve ağzınızdaki diş eksikliklerinden dolayı diş köprüsü işlemi yaptırmayı planlıyorsanız, fiyat bilgisi alabilmek için uzman bir diş hekimine danışmanız gerekmektedir.
Protez Diş Bursa
Kliniğimizde Protez Uzmanı Oğuz Süleyman Özdemir tarafından planlama ve tedaviler gerçekleştirilmektedir.
Yorum Yaz