İçindekiler
- Sedasyon ile diş tedavisi
- Sedasyonlu diş tedavisi nedir?
- Sedasyon uygulamaları nelerdir?
- Sedasyonlu diş tedavi fiyatları 2021
- Diş hekimliğinde kullanılan sedasyon türleri nelerdir?
- Diş hekimliğinde ne tür sedasyon kullanılır?
- Oral sedasyon
- Derin sedasyon ve genel anestezi
- Sedasyonlu hasta grupları
- Çocuk hastalarda sedasyonlu diş tedavisi nasıl yapılır?
- Sedasyon nasıl uygulanır?
- Sedasyonun avantajları
Sedasyon ile diş tedavisi
Sedasyon ile diş tedavisi Sedasyon, anestezistlerin hastaya intravenöz olarak ilaç verdiği kontrollü bir yarı uyku halidir.
Sedasyon, korkulu ve endişeli hastalar, çocuklar ve zihinsel engelli yetişkinler için diş hekimliğinde sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle çok sayıda çürüğü olan çocuk hastalarda diş hekimi koltuğunda uzun süreli işlemler, çocuk hastalarda can sıkıntısı hissi yaratmakta ve tedavinin kesilmesine neden olmaktadır. Tedavi hem çocuk hem de doktor için zorlaşmaktadır.
Sedasyonlu diş tedavisi nedir?
Sedasyon diş tedavisi, diş için kullanılan ilaçları ifade eder. Tamamen doğru olmasa da bazen "uyku diş hekimliği" olarak da adlandırılır. Genel anestezi altındakiler dışında hastalar genellikle uyanıktır. Dişlerini fırçalama düşüncesi tüm vücudunu korkuyla gerdiriyor mu? Dişçi muayenehanesine girmektense diş ağrısına katlanmayı mı tercih edersin? Yalnız değilsin. Birçok insan dişçiye gitme fobisine sahiptir ve herhangi bir tedavi görmemeyi tercih eder.
Aşırı korkuyla dişçiden kaçan kişiler için sedasyon, diş problemlerinin bir kısmını ortadan kaldırabilir. Sedasyon, invaziv prosedürlerden basit bir diş temizliğine kadar her şey için kullanılabilir. Nasıl kullanıldığı korkunun şiddetine bağlıdır.
Sedasyon uygulamaları nelerdir?
Sedasyon uygulamaları ile diş tedavisi Derin uyku olarak adlandırılan, derinliği kontrollü ve kontrollü bir şekilde ayarlanan, bir dizi sedatif ilaç kullanımı ile hastanın tüm refleksleri korunan sedasyon uygulamalarına derin uyku denir. Çocuklarda sedasyon uygulamaları sonucunda hasta verilen tüm komutları anlar ve yerine getirir. Örneğin diş hekimi hastaya ağzını açmasını söylediğinde hasta bunu rahatlıkla yapabilir, sedasyon uygulandıktan sonra hastanın tüm müdahaleleri yapılır.
Sedasyonlu diş tedavi fiyatları 2021
Sedasyonlu diş tedavilerinin fiyatları tedaviye ve kullanılacak sedasyon tipine göre belirlenmektedir. Bursa çocuk diş hekimi olarak Sedasyonlu diş tedavilerinin fiyatlarını öğrenmek için bizi arayın.
Diş hekimliğinde kullanılan sedasyon türleri nelerdir?
Minimal sedasyon - uyanıksınız ama rahatsınız. Orta derecede sedasyon (önceden “bilinçli sedasyon” olarak adlandırılır) - Konuşurken bir yudum içebilir ve tedavinin çoğunu hatırlamayabilirsiniz. Derin sedasyon - Bilincin eşiğindesiniz ama yine de uyanabilirsiniz. Genel anestezi: tamamen bilinçsizsiniz.
Diş hekimliğinde ne tür sedasyon kullanılır?
Diş hekimliğinde aşağıdaki sedasyon türleri kullanılır: Minimal inhale sedasyon "Gülme gazı" olarak da bilinen nitröz oksidi, oksijenle birlikte solursunuz. Gaz rahatlamanıza yardımcı olur. Aldığınız sedasyon miktarını genel anestezi uzmanından kontrol edebilirsiniz ve gaz hızla kaybolma eğilimindedir. Bu, işlemden sonra eve götürülebilecek tek sedasyon şeklidir.
Oral sedasyon
Uygulanan toplam doza bağlı olarak, oral sedasyon minimalden orta dereceye kadar değişebilir. Minimum sedasyon için bir hap almalısınız.
Bu, sedasyon diş hekimliği ile en sık ilişkilendirilen anestezi türüdür. Bazı insanlar işlem sırasında orta derecede oral sedasyondan uykuya dalma noktasına gider. Ancak genellikle hafif bir sarsıntı ile uyandırılabilirler.
Orta derecede intravenöz sedasyon. Daha hızlı çalışmasını sağlamak için yatıştırıcı ilacı damardan alırsınız.
Derin sedasyon ve genel anestezi
Bursa sedasyon ile diş tedavisi ile İşlem sırasında, sizi derin uykuda neredeyse bilinçsiz veya tamamen bilinçsiz hale getirecek ilaçlar alacaksınız. Genel anestezi altındayken, anestezinin etkileri geçene veya ilaçlarla geri dönene kadar kolayca uyanamayacaksınız.
Aldığınız sedasyonun türü ne olursa olsun, prosedür size herhangi bir rahatsızlık verirse, genellikle lokal anesteziye, diş hekiminin ağrıyı gidermek için ağızda çalıştığı bir anesteziye ihtiyacınız olacaktır.
Sedasyonlu hasta grupları
Diş hekimliğinde sedasyon uygulamaları Sedasyon uygulaması, derin uykuda olan hastanın diş tedavileri sırasında bilincini kaybetmeden oluşabilecek tüm diş hekimi korkusunu ortadan kaldırır ve aynı anda birden fazla diş tedavisinin yapılması mümkündür.
En küçük yaş grubundaki çocuklar, Gelişimsel sorunları olan çocuklar ve yetişkinler, Fobisi yüksek hastalar, Ciddi ağız içi travması olanlar, Lokal anestezi ile tek seansta yapılamayan diş tedavileri
Çocuk hastalarda sedasyonlu diş tedavisi nasıl yapılır?
Çocuk hastalara sedasyon tedavisi yapılırken pedodontistler (çocuk diş hekimleri) bu tedavileri anestezi uzmanı bulunan merkezlerde yapmalıdır. Genel anesteziden farklı olarak sedasyonda hastanın solunumu makineye bağlı kalmadan normal şekilde devam eder. Bu nedenle sedasyonun neredeyse hiç riski yoktur. Testler sadece kalp hastalığı gibi belirli sağlık sorunları olan hastalar için istenebilir ve varsa işlem yapılabilir.
Sedasyon nasıl uygulanır?
Çocuk hastalara sedasyon tedavisi yapılırken pedodontistler (çocuk diş hekimleri) bu tedavileri anestezi uzmanı bulunan merkezlerde yapmalıdır. Genel anesteziden farklı olarak sedasyonda hastanın solunumu makineye bağlı kalmadan normal şekilde devam eder. Bu nedenle sedasyonun neredeyse hiç riski yoktur. Testler sadece kalp hastalığı gibi belirli sağlık sorunları olan hastalar için istenebilir ve varsa işlem yapılabilir.
Sedasyonun avantajları
Kısa sürede birden fazla tedavi sağlanır. Ağrı eşiği yükseltilerek ağrı hissi ortadan kaldırılır. Ani refleksler önlenir ve hekime rahat bir çalışma ortamı sağlanır. Çocuklarda diş hekimi korkusunun önlenmesi. Mide bulantısı sorunu yaşayan hastalar için sorunsuz bir tedavi süreci sağlar. Sedasyon ile diş tedavileri artık çok kolay. Hastanın bilinci açıkken bile en ufak bir ağrı hissetmediği için dişçi koltuğunda uzun süre kalabilir. Sedasyon uygulaması ile diş tedavileri artık çok kolay hale gelmiştir. Ancak her hasta anastezi almaya uygun olmayabilir ki bu noktada diş hekimi tavsiyesi çok önemlidir. Detaylar için diş kliniğimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Yorum Yaz