İmplant Tedavisinin Aşamaları Nelerdir?
İmplant Operasyonu
Bazı ileri derece diş hastalıkları sonucu diş kayıpları meydana gelebilmektedir. Bu durumlarda sık olarak implant ameliyatlarına başvurulmaktadır. Bu makalemizde implant hakkında detaylı bilgi vereceğiz.
İmplant operasyonu, eksik olan dişlerin yerine konması için vida şeklindeki yapay diş köklerinin çeneye yerleştirme operasyonudur. İmplantlar titanyumdan yapılmaktadır. Bunun seçilme nedeni çene kemiğinin titanyumu vücudun bir parçası olarak algılamasıdır.
İmplant Diş Operasyonunun Aşamaları Nelerdir?
1. İlk Muayene
Öncellikle diş doktoru implant yaptırmak isteyene hastayı muayene eder. Hastanın implant tedavisi için uygunluk durumunu bu aşamada incelemektedir.
2. Çene Kemiğinin Durumunun Araştırılması
Çene kemiğine Panoramik röntgenler gerekli durumlarda tomografiler aracılığıyla bakılır. Tedavi yapılacak bölgedeki kemik yoğunluğu ölçülür. Doktor hastaya uygun olan implantı türünü seçer.
3. İmplantın Yapılması
İmplant işlemine başlamadan önce ilk yapılması gereken lokal ya da genel anestezi uygulanmasıdır. Bu sayede işlem sırasında hastanın acı hissetmesi sağlanmış olur. Anestezinin ardından implant yapılacak bölge iyice temizlenir. Diş etinde bir kesik açılır. Bu kesik ile çene kemiğine ulaşılır.
Sonrasında implantın büyüklüğünde çene kemiğine delik açılma işlemi yapılır. Bu delik özel bir başlıklar ile gerçekleşir. Yuva açıldıktan sonra oluşan oyuğa implantın vidalanması gerçekleştirilir. implantın çene kemiğine kaynaması beklenir. Bu kaynama süresi kişiden kişiye değişmektedir. Fakat ortalama süre 1–3 ay aralığındadır.
4. Protezlerin Hazırlanması
İmplantların çene kemiğine kaynamasından sonra protezlerin hazırlanma aşaması gelmektedir. Bu aşamada hastanın diş ölçüleri alınır. Ayrıca takılacak dişin rengi belirlenir. Protezlerin hazırlanma sürecinden sonra belirlenen ölçülerde protezler özel laboratuvarda yaptırılır.
5. İmplantların Yerleştirilmesi
Son aşamada hazırlanan protez dişler kemik üstünde yer alan implantlara vidalanarak veya yapıştırılarak oturtturulur. Bunun sonucunda implant tedavisi tamamlanır.
İmplant Tedavisinin Yapıldığı Durumlar Nelerdir?
İmplant tedavisinin yapılması gerektiği durumlar aşağıda açıklanmıştır.
- Tek bir dişin kaybedilmesi,
- Büyük ve azı dişlerin bulunmaması,
- Alt çenedeki hiç diş olmaması,
- Üst ve alt çenelerde dişlerin yer almaması,
Diş İmplantlarının Avantajları Nelerdir?
- Komşu dişlere herhangi bir zarar vermemektedir.
- Yutkunma ve konuşma zorluğu gibi sıkıntılara neden olmaz.
- Estetik olarak dişlerin güzel görünmesini sağlar.
- Bir ya da daha fazla diş için uygulama olanağı bulunmaktadır.
- Düzenli doktor kontrolleri ve ağız bakımları gerçekleştirildiğinde implant işleminin ömrü çok uzundur.
Etiketler;
İmplant, İmplant Tedavisi Bursa, Bursa İmplant Merkezi, Estetik Diş Hekimliği, DM Klinik
Yorum Yaz