Diş Sararması Neden Olur?
Diş sararması nedenleri genelde sigara kullanımı ve eksik diş bakımından kaynaklanmaktadır. Bu yüzden tedavisi de oldukça önemlidir.
Diş sararması estetik bir sağlık problemi olarak dikkat çekmektedir. Her yaştan insanın karşılaşabileceği bu durum tedavi edilse bile kimyasal beyazlatma işlemleri kaçınılmaz olabilir. Sararmış dişlerin en büyük nedenlerinden biri, yoğun sigara içilmesidir. Kahve ve kola gibi besinler tüketen kişilerde de yüksek asit nedeniyle diş sağlığı bozulur.
Dişe çarpan bardak ya da benzer travmalar da dişlerin sararmasına neden olabilir. Genelde bazı hastalarda küçük yaşlardan itibaren görülebilen diş sarılığı; tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Çünkü belirgin bir şekilde kişinin estetik kaygılar duymasına neden olabilir. Bazı ilaçlar da dişlerin sararmasına neden olabilir. Nişastanın yoğun olduğu besinleri tüketenlerde de diş sararması sıkça görülmektedir.
Diş beyazlatma işe yarar mı?
Genelde diş hekimleri tarafından uygulanan diş beyazlatma işlemleri, dişlerin rengini iyileştirmeye yardımcı olur. Diş macunlarının içeriğindeki bazı kimyasallar da bu konuda yardımcı olabilir. Genelde diş sararması neden olur sorusunun cevabına göre değişecek olan tedavilerle dişlerin normal görünümüne ulaşması mümkün olabilir. Dişlerin beyazlaması ve ihtiyaç duyulan bakımın eksiksiz bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğinde ekstra olarak diş hekiminizden bleaching işlemi talep edebilirsiniz.
Bleaching nasıl yapılır?
Kişinin ideal diş beyazlığına ulaşması için dişlerin sararması engellenerek, renginin açılması sağlanır. Dişlerin beyazlığını etkileyen içeceklerden uzak durularak, birkaç seans beyazlatma jeli uygulanabilir. Florozis uygulamalarında başarılı sonuçların alınmasını sağlayan beyazlatma işlemleri, son derece memnun edici sonuçlar alınmasına yardımcı olacaktır. Ev tipi beyazlatma jelleri de bir miktar sonuç verebilir. Ancak en etkin sonuçları, diş hekiminizden talep ettiğiniz işlemlerle gerçekleştirebilirsiniz.
3 Tona Kadar Beyazlatılabilir
Diş beyazlatma işlemi sonucu dişlerin 3 tona kadar beyazlatılması mümkün olabilir. Peroksit oranı yüksek olan bu jellerin kullanılmasıyla hastanın diş hekimi tarafından uygulanan beyazlatma işlemi ve evde uygulanan beyazlatma işlemleri kullanılabilir. Her iki durumda da değişik peroksit oranlarının eklenmesiyle beyazlatma işleminin gerçekleştirilmesi sağlanır. En fazla 3 tona kadar diş renginde açılma meydana gelmesi mümkün olabilir.
Ancak Diş sararmasını neden olan faktörlerden kaçınılmaması durumunda renklenme tekrar gelebilir.
Yorum Yaz