İmplant Yaptırmada Yaş Faktörü
Diş kayıplarının tedavisinde tercih edilen implant uygulaması yaş ve sağlık problemleri konusundan yakınen ele alınması gereken konulardandır.
İmplant diş yaptırmada yaş kişinin sağlık sorunu yoksa çok önemli değildir. Çünkü genel olarak kişinin kökten kaybettiği dişinin yerine uygulanan implant eğer hassasiyet söz konusu değilse yan etkisi olan bir durum değildir. Her geçen gün artan ve daha sık kullanılmaya başlanan implant tedavisi, diş kayıplarında en iyi sonucun alındığı tedaviler arasındadır. Kemik gelişiminin tamamlanmasının ardından yaşanan diş kayıplarının tedavisinde alt yaş 18 yaştır. Çünkü kemik gelişimi kızlarda 15-16, erkeklerde ise 17-18 yaşından sonra gerçekleşmektedir.
Kemik Sağlığı Önemli
Çene kemiğinde yeterli kemik bulunan ve genel sağlık durumu iyi olan herkeste implant diş uygulaması yapılır. Yaşı çok ilerlemiş kişilerde dahi implant uygulaması yapılabilir. Ayrıca, tedavinin tamamlanması sonucun ömür boyu sürmesini sağlayacaktır. İmplant maddesine alerjisi olmayanlar için herhangi bir yaş ve durum gerekmeden tedavi uygulanır. Ancak çok sigara içen, kemik gelişimini tamamlamış olan ve diyabeti olan hastalarda implant uygulamaları yapılmaz.
Kimlere İmplant Yapılırken Dikkat Edilmeli?
- Kalp rahatsızlığı olanlar
- Kan pıhtılaşması sorunu olanlar
- Kanda yüksek yağ olanlar
- Şeker hastaları
- Aşırı sigara içenler
Bu kişilere implant uygulaması yapılırken dikkatli davranılması gerekir.Bazı hastalarımızda ise diğer protez uygulamaları da düşünülebilmektedir. Çünkü bazı hastalar için en uygun çözümler, takma diş uygulamalarıdır.
Uygulamanın sağlam kemikler üzerine yapılması başarılı sonuçlar vermektedir. Hastanın en rahat kullanabileceği protez hangisiyse o belirlenerek kullanması sağlanmalıdır.
Yaşlılarda İmplant
Yaşlılarda implant sağlıklı olan kemiklerin üzerine yapılır. En çok ihtiyaç duyan yaş grubu yaşlı hastalardır ve bu durumda kemik sağlığı önem taşımaktadır. İmplant cerrahisinin uygulanıp uygulanmayacağı araştırılarak yukardaki şikayetler yoksa uygulama başarıyla yapılabilir. Hiç bir dişi kalmamış olan hastalarda kemik bulunursa istenilen kadar implant uygulanabilir. Ancak az kemiği olan yetersiz hastalarda ise öncelikle kemik oluşumu için tedavi gerekebilir. Günümüzde yemek yerken çıkmayan protezler olarak kullanılan birçok takma diş çeşidi bulunmaktadır.
Yorum Yaz