Kanser Hastalarında Diş Tedavisi
Kanser hastalarında kullanılan ilaçlar ve diğer etkenlerden dolayı oluşan diş sorunlarının tedavisinde dikkatli bir şekilde tedavi mümkündür.
Kemoterapi tedavisinde enfeksiyon riski arttığı için oldukça ciddi komplikasyonlar söz konusu olmaktadır. Doğru bir uygulama gerçekleştirmeniz gerektiğinde hekiminiz bilgilendirerek yarar/zarar değerlendirmesi yapmanız gerekmektedir. Diş hekimliği konusunda birçok farklı yaklaşımın söz konusu olduğu durumlar vardır. Bu işlemlerin başarıyla gerçekleşmesini sağlayan çok sayıda uygulama günümüzdeki teknolojilerle mümkün olabilir.
Kanser Hastalarında Diş Tedavisi Planlama
Doğru planlama ile akut bağışıklık baskılayıcı kullanıldığı durumlar haricinde acil diş tedavileri sorunsuzca uygulanmaktadır. Kan sulandırıcı gibi ilaçların kullanıldığının beyan edilmesi sadece kanser hastalarında değil diğer tüm diş tedavileri içinde önemlidir. Ayrıca İmplant ve Ortodonti tedavisi gibi uzun zaman ihtiyacı olan tedavilerin kemoterapi ilaçlarının etkisinin geçmesinden sonra yapılması daha doğru bir yaklaşımdır.Diğer taraftan acil tedaviler için ise onkoloji doktorundan konsültasyon alınmasın oldukça önemlidir. Ayrıca hastadan detaylı sağlık geçmişi alınması ve kullanılan ilaçların diş doktorunuza iletilmesi de oldukça kritiktir.
Kemoterapi işlemi öncesinde diş hekiminiz ile görüşüp acil olan tedavilerin yapılması son günlerde oldukça uygulanan bir yöntem haline gelmiştir. Çünkü ilaçların etkisi ile basit bir dolgu ile çözülebilecek diş sorunu, kanal tedavisi veya çekime gidebilmektedir.
Yorum Yaz